Dragør Info

Salamimetoden på Engvej

Tunge skyer over Engvej. Socialdemokratiet, Liste T, Venstre og Dansk Folkeparti fortsætter med deres planer om at sælge hele eller dele af Bydelsparken.

Liste T skærer salamibidder af Bydelsparken.

Formanden for Liste T, Kristine Bak, skriver i lokalavisen:

“Liste T ønsker at bevare vores grønne områder som vigtige åndehuller. De skal ikke plastres til med boliger” (Dragør Nyt, 30. september 2020).

Alligevel vil Liste T bygge boliger i den sydlige ende af det tilbageværende areal på Engvej – nemlig i kratområdet, som benyttes af børnene til fri leg.

Hvad menes med tilbageværende areal? Jo, oprindeligt gik boldbanerne helt hen til bagmuren på Engparkens garager.

Men i 1999 skrev daværende borgmester Birgitte Rinhart (Liste T) under på Lokalplan 50, og inddrog dermed en tredjedel af Bydelsparken til de boliger, der i dag går under betegnelsen ‘Dragør Strandby’.

 

Salamimetoden på Engvej. Her røg en tredjedel af Bydelsparken til opførelse af boliger. Liste T tog en stor bid af Bydelsparken i 1999 og vil forsøge at tage endnu en bid i 2020.

Hvor lang tid går der mon, før den næste bid ryger? Og den næste igen? Liste T’s salamimetode fjerner bid for bid Bydelsparken, der er et grønt åndehul for unge såvel som ældre.

Socialdemokratiet vil også bygge i krattet.

Formanden for Socialdemokratiet, Pia Voel, skriver i lokalavisen:

“På de sociale medier hævdes det, at kommunen har sat gang i salget af arealet med henblik på at bebygge hele området med boliger. Det er forkert. Den gældende lokalplan for området indeholder ikke mulighed for at bygge boliger, hvorfor kommunen ikke kan sælge til dette formål” (Dragør Nyt, 7. oktober 2020).

Senere i samme indlæg skriver Pia Voel, at hun ser frem til opgaven med at udarbejde et lokalplansforslag for området – så der kan bygges boliger.

Det er nogle habile selvmodsigelser Liste T og Socialdemokratiet leverer, og de er efter eget udsagn heller ikke helt enige om omfanget af deres byggetrang i kratområdet.

Liste T vil opføre 3000 m2 boliger, og Socialdemokratiet vil opføre 6000 m2.

Således kan flertallet i kommunalbestyrelsen blive ved med at skære af spegepølsen, for at fodre den slunkne kommunekasse, indtil der ikke er mere grønt areal tilbage til vores børn og børnebørn.

 

Børn og dyr har ret til krat. Eller har de? Her vil Liste T og Socialdemokratiet opføre stikveje, parkeringspladser og boliger. Er det nu også en god idé?

Køberne står klar.

Der er på nuværende tidspunkt flere interessenter på banen, som vil købe og bebygge hele eller dele af Bydelsparken.

Det er AAB, Boligselskabet Strandparken og Engparken, Lind & Risør samt SeniorBo og Generous Development.

Den nordiske ejendomsudvikler og investor NREP er kommet til efter mødet mellem kommunalbestyrelsen og interessenterne tilbage i august måned.

Bydelsparken er ganske vist ikke officielt sat til salg. Men der hersker ingen tvivl om, at politikerne er i fuld gang med deres indledende øvelser til at gennemføre et helt eller delvist salg af Engvejsarealet.

Hvis du også er imod, at vores rekreative grønne områder skal dækkes til med asfalt og boliger, så deltag i borgernes protest.

Klik her og deltag i underskriftindsamlingen ‘Nej tak til boliger og aktivitetspark på Engvej’

 

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *